ABOUT FIMERA DESIGN

_За Фимера/ Компанията

FIMERADESIGN е студио за интериорен и продуктов дизайн, което създава хармонични, функционални и неочаквани решения за обществени и лични пространства, мебели и продукти. Fimera Design вярва, че качеството на изпълнение е важно не по-малко от гениалността на идеята и предлага цялостна услуга от проектиране на пространството до избора на най-малкия детайл от oбзавеждането. Студиото е създадено през 2006 г. от трима млади дизайнери, които търсят свобода да разгърнат таланта си и имат амбицията да предлагат иновативни концепции, в които визията на дизайнера е равностоен партньор на идеите на клиента.

Днес FIMERADESIGN е сред най-търсените и продуктивни студиа в България, с портфолио от над 100 обекта и запазено място на страниците на списанията за архитектура и дизайн. Проектира с еднаква страст и вдъхновение както мини апаратаменти с ограничени бюджети, така и луксозни хотелски комплекси, заведения, магазини, офиси и обществени сгради. FIMERADESIGN твърди, че няма универсална формула за добър дизайн. Започва всеки нов проект на чисто и безусловно избира експеримента пред проверените и сигурни начини. Защото вярва, че само така можеш да надскочиш себе си.

_За Фимера/ Философия

Функция. Добрият дизайн е функционален и следва нуждите и начина на живот на клиента. Затова преди всичко ние питаме (за всичко, абсолютно всичко!) и слушаме внимателно. Мислим за бъдещето наравно с настоящето. Вдъхновяваме се от хората, които ще го обитават, използват и искат да се чувстват удобно в него.

Фантазия. Добрият дизайн е дизайн с въображение и силна идентичност. Търсим неочаквани детайли, малки провокации, нетипични решения. Стремим се да забравим стереотипите. Крайната ни цел е дизайн, който се отличава веднага, от пръв поглед.

Форма. Добрият дизайн е красив. Единствените правила, които никога не нарушаваме, са естетиката и хармонията. За сметка на това обичаме редовно да опровергаваме мита, че красотата струва скъпо.

Финал. Добрият дизайн е в детайлите. Не толерираме компромиси с качеството на изпълнение. Държим на прецизната реализация и контролираме процеса до последната подробност.

Свържете се с нас:
Email: fimera@fimera.com
Tel: 00359 02 8738508

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *