Restaurant Show How

Restaurant Show How – четете в новият брой на списание Наш Дом, Юли 2013

2013_07_08_Nash Dom_Small

 

Restaurant Show How – Място, където отговарят, как се прави ресторант

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

проект студио Fimera, текст Антоанета Баева, снимки Александър Новоселски

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show How не е обикновен ресторант.Той наистина показва “как” : как да обзаведем ресторант по най-добрия възможен начин и как да сготвим споредпоследния писък в кулинарията. Заведението е място за демонстрация навсичко, свързано с ресторантите – оборудване, интериор с цялото прилежащ осветление, декорация и обзавеждане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurant ShowHow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тук се правят презентации на шеф-готвачи и се показва най-новото в кухнята– като технология, като практика икато естетика.И като стана въпрос за естетика, Showhow е забележително място, в което веднага се долавя познатият прагматичен, съвременен и нестандартен почерк на Fimera. Както обикновено, студиото се заема с проектирането, изпълнението и цялостния имидж на заведението, което включва изключително симпатичното име и лого. Интериорът е цялостен и завършен като концепция, ориентиран към функционалното, без да липсва горещото сърце на дизайна. Всичко изглежда висок клас, ное създадено с разумен бюджет – част отдобавената стойност на работата на Fimerа.

 

TomekoShowHow_fimera_NASH DOM_Page_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Естествената настилка, видимата тухла и текстилът създават онова приятно, топло усещане, което първо ни тегли, а после ни връща към мястото. Винтидж присъствието е стилно осъвременено с елегантни маси по проект на Fimera, столове на Ton, осветителни тела и малки детайли. Декорацията е и с практична функция. Пластични детайли от пресовани плоскости; фурнир; мебели, създадени като цялостни блокове, са запазената марка на Fimera и тук ги виждаме доразвити с нови идеи.

TomekoShowHow_fimera_NASH DOM_Page_3